Oficiálna lopta

Prehľad

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
3 : 2
( 2 : 0 )
Partizán Bardejov BŠK
Partizán Bardejov BŠK
15. Laura, 36. D. Andrić, 68. Laura – 79. Dupkala, 90. Dupkala
7. kolo 01.09.2018 Sobota 16:30 330 divákov

Žlté karty: 13. Kotora, 53. Janec, 61. Staš – 12. Lukáč

Rozhodcovia: Papuča – Chládek, Vass Góly: 15. Laura, 36. D. Andrić, 68. Laura – 79. Dupkala, 90. Dupkala

Súpiska domáci

Gábriš – Očenáš, Janec, Staš, Káčerík (76. Ondrek), Kotora, Čery, Laura (76. Trotcenko), Bartoš, D. Andrić, Kucharčík


Súpiska hostia

Gmitter – Šuľa (73. Haladej), Berežný, Rocheu (46. Siwahla), Lukáč (46. Staško), Belunek, Dupkala, Dybala, Lipták, Milunović, Katona


Komentár

Liptáci boli už od úvodu stretnutia lepším a aktívnejším tímom. Prvú gólovú príležitosť si vypracovali v 11. minúte, keď sa po Káčeríkovom centri dostal k hlavičke Laura, no lopta skončila iba na ľavej žrdi Gmitterovej brány. V 15. minúte mohli skórovať aj hostia, keď sa v neprehľadnej situácii najrýchlejšie zorientoval v pokutovom území Katona, ale jeho strela bola nepresná. Z následného protiútoku už ale Liptáci dokázali otvoriť stav stretnutia. Ľuboslav Laura sa sám proti brankárovi nemýlil a poslal svoj tím do vedenia. Navýšiť svoje vedenie mohli domáci už v 31. minúte, keď sa po peknej kombinácii dostal k centru Kotora, no následné hlavičkové zakončenie Káčeríka nebolo presné. Podobnú situáciu diváci videli aj 33. minúte, keď zakončoval Dragan Andrić, no lopta letela opäť len mimo brány. Ďalšieho gólu sa domáci dočkali v 36. minúte. Kotorova hlavička skončila na žrdi bardejovskej brány, no lopta sa potom odrazila priamo na nohu Dragana Andrića a ten už nemal problém rozvlniť sieť. Tesne pred koncom polčasu ešte Liptáci perfektne zakombinovali v pokutovom území, ale zakončenie Káčeríka Gmitter prstami vytesnil mimo priestor brány.

 

Domáci v aktívnej hre pokračovali aj počas druhého polčasu. V 54. minúte sa po pravej strane uvoľnil Káčerík a na hranici pokutového územia našiel Dragana Andrića, no jeho strelu z veľmi dobrej pozície hostia dokázali zblokovať. O štyri minúty sa do šance mohli dostať hostia, ale Siwahlov únik bol zastavený hvizdom rozhodcu kvôli ofsajdu. V 61. minúte sa do obrovskej príležitosti dostali znova domáci, no po peknej akcii si Liptáci v pokutovom území loptu príliš dlho ponúkali a Stašova strela napokon trafila len obrancu Bardejova. V 68. minúte sa do úniku dostal Laura a ten nekompromisne prekonal Gmittera v bardejovskej bráne a Liptáci sa tak dostali do trojgólového vedenia. Hostia sa prvého gólu dočkali v 79. minúte, keď si Liptáci v pokutovom území slabo postrážili Dupkali a ten presnou strelou znížil na 3:1. Tri minúty pred koncom riadneho hracieho času sa po parádnej akcii Čeryho dostal k strele Bartoš, ale ten v obrovskej príležitosti minul bránu. O minútu Andrić perfektne prihral osamotenému Kotorovi do pokutového územia, no Gmitter jeho strelu nohou vytesnil mimo bránu. Na konečných 3:2 ešte hostia znížili v 90. minúte, keď sa po rohovom kope dostal k lopte v neprehľadnej situácii Dupkala. Liptáci si tak po výbornom výkone a predvedenej hre do tabuľky pripíšu plný bodový zisk.


01.09.2018 0