Oficiálna lopta

Prehľad

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
4 : 0
( 2 : 0 )
MŠK Žilina B
MŠK Žilina B
21. Staš, 45. D. Andrić (pok. kop), 47. Staš, 90. Očanáš (pok. kop)
15. kolo 26.10.2018 Piatok 15:00 300 divákov

Žlté karty: 45. Tevzadze, 90. Minárik, 90. Moško

Rozhodcovia: Kmec - Weiss, Vass Góly: 21. Staš, 45. D. Andrić (pok. kop), 47. Staš, 90. Očanáš (pok. kop)

Súpiska domáci

Gábriš – Očenáš, Janec, Gerát, Staš, Lišivka, Laura (69. Trotcenko), Čery, Bartoš (82. Kuc), D. Andrić (69. Káčerík), Ondrek


Súpiska hostia

Petráš – Majdan, Kopas, Minárik, Tezvadze (57. Iľko), Chribík, Gamboš, Ďuriš, Rusnák, Petrák (85. Moško), Kovaľ (57. Bernát)


Komentár

Liptáci boli už od úvodu stretnutia aktívnejším tímom a hralo sa najmä na polovici Žiliny. Domáci mohli stav zápasu otvoriť už v tretej minúte, keď Staš perfektne našiel v pokutovom území osamoteného Dragana Andrića, ale jeho zakončenie letelo iba na brankára a ten loptu bez problémov chytil. Hostia si prvú šancu vypracovali v 13. minúte, keď sa Petrák dostal do rýchleho protiútoku, no jeho strelu z pokutového územia Gábriš vyrazil nad svoju bránu. Stav zápasu sa prvý krát menil v 21. minúte. Priamy kop Liptovského Mikuláša zahrával Tomáš STAŠ. Lopta preletela ponad všetkých hráčov a popri ľavej žrdi prepadla za chrbát brankára Petráša. Liptáci naďalej pokračovali v aktívnej hre a obliehali bránu hostí. Hostia mohli vyrovnať v 28. minúte, keď sa po perfektnej prihrávke dostal do úniku Kopas, ale domáci obrancovia stihli vrátiť a nedovolili mu zakončiť. Tesne pre záverom prvého polčasu rozhodca po ruke hosťujúceho hráča v pokutovom území nariadil pokutový kop, ktorý s prehľadom Dragan ANDRIĆ premenil a domáci viedli už o dva góly.

 

Druhý polčas sa ani poriadne nezačal a domáci zrazu viedli o tri góly. V 47. minúte Laura perfektne našiel v pokutovom území osamoteného Tomáša STAŠA, ktorý mal na zakončenie dostatok času a pohodlne prekonal Petráša v bráne. V 52. minúte sa po rohovom kope dostal k ďalekonosnej strele Čery, ale lopta tesne minula svätyňu hostí. O tri minúty zahrával priamy kop Janec, no jeho prudkú ľavačku k ľavej žrdi sa Petrášovi perfektne vyraziť. Na druhej strane sa k odrazenej lopte dostal Kopas, ktorý okamžite vypálil, no aj táto strela letela len tesne vedľa Gábrišovej brány. V 72. minúte sa po pravej strane perfektne uvoľnil Čery a prihrávkou našiel v pokutovom území Trotcenka. Ten pod tlakom troch protihráčov zakončil iba vysoko nad žilinskú bránu. V nadstavenom čase sa Čery dostal do pokutového územia, kde bol faulovaný a rozhodca nariadil pokutový kop. Toho sa ujal Ivan OČENÁŠ a stanovil na konečných 4:0 pre domácich, ktorý si zaslúžene zo zápasu odnášajú plný bodový zisk.


26.10.2018 0