Oficiálna lopta

Prehľad

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
2 : 1
( 0 : 0 )
FK Inter Bratislava
FK Inter Bratislava
79. Bartoš, 82. Bartoš - 61. Clément Marie
18. kolo 09.03.2019 Sobota 14:30 315 divákov

Žlté karty: 68. Laura, 72. Bartoš - 57. Tóth, 69. Šalata, 72. Edson Christina

Rozhodcovia: Kišš - Perát, Zemko Góly: 79. Bartoš, 82. Bartoš - 61. Clément Marie

Súpiska domáci

Gábriš – Žákovič (66. Káčerík), Gerát, Staš (89. S. Andrić), Lišivka, Čery, Laura, Bartoš, D. Andrić, Kucharčík, Ondrek


Súpiska hostia

Goga – Štrba, Šalata, Tóth, Labuda (89. Bilić), Šulc, Fedor (67. Jacko), Christina, Marie, Issa (79. Takács), Ekangamene


Komentár

Liptáci mali už od úvodu stretnutia hernú prevahu. Už v prvej minúte sa k nebezpečnej ďalekonosnej strele dostal Kucharčík, ale minul bránu hostí. Domáci mali väčšinu času loptu pod svojou kontrolou a súpera len zriedkavo pustili za polovicu ihriska. Prvú veľkú šancu si Tatran vypracoval v 14. minúte, keď sa do úniku sám proti brankárovi dostal Laura. Pod tlakom protihráča si obišiel aj brankára hostí a mohol zakončovať do takmer prázdnej brány, no jeden z hráčov Interu sa stihol dobre vrátiť a jeho strelu zachytil a vykopol mimo nebezpečenstva. Hostia mali prvú väčšiu príležitosť v 19. minúte, keď sa Fedor dostal k nie moc podarenej prihrávke domácich na brankára a okamžite sa pokúsil zakončiť. Lopta napokon preletela len ponad Gábrišovu bránu. O štyri minúty Labuda zahrával priamy kop, ale jeho prudká strela trafila len múr, Liptáci sa zorientovali rýchlejšie a loptu odkopli. V 28. minúte si Tatran vypracoval ďalšiu obrovskú príležitosť, keď sa pred bránou Gogu ocitli Žákovič aj Dragan Andrić, ale hráči Interu na poslednú chvíľu dokázali loptu odkopnúť. Jednu z najväčších príležitostí stretnutia mal v 37. minúte Laura, ktorý v pokutovom území perfektne našiel osamoteného Žákoviča, ale ten v dobrej pozícii loptu netrafil ideálne a lopta letela mimo brány hostí.

 

Hneď v úvode druhého dejstva sa do príležitosti dostali opäť domáci. Po chybnej rozohrávke hostí sa pokúsil „nožničkami“ zakončiť Staš, ale vo veľkej šanci trafil iba protihráča stojaceho na bránkovej čiare. Inter v druhom polčase zvýšil presnosť prihrávok aj aktivitu, no Liptáci sa veľmi dobre bránili a súpera do šancí pustiť nechceli. V 60. minúte Liptáci pekne zakombinovali pred pokutovým územím a Staš následne poslal loptu pred brankára Gogu, no obidvom jeho spoluhráčom chýbal ku zakončeniu krok. Z následného rýchleho protiútoku sa podarilo otvoriť stav zápasu Interu Bratislava. V neprehľadnej situácii sa najrýchlejšie zorientoval Marie a poslal svoj tím do jednogólového vedenia. Liptáci sa nevzdávali a vyrovnať mohli už o 5 minút, keď sa po Stašovom priamom kope dostali k viacerým zakončeniam z bezprostrednej blízkosti, ale aj po tejto situácii si Goga zatiaľ držal čisté konto. Domácim sa napokon podarilo vyrovnať v 79. minúte, keď sa po rohovom kope Staša dostal k lopte nikým nebránený RICHARD BARTOŠ a s prehľadom poslal loptu za brankárov chrbát. Liptáci po strelenom góle ožili a už o tri minúty išli do vedenia. Po centri z ľavej strany sa na hranici pokutového územia dostal k lopte opäť RICHARD BARTOŠ, ktorý rutinérsky poslal MFK Tatran do vedenia, 2:1. Zvýšiť vedeniu domácich mohol tesne pred záverečným hvizdom ešte Dragan Andrić, ale osamotený pred brankárom úspešný nebol.  Liptáci si tak po veľmi dobrom výkone pripíšu do tabuľky plný bodový zisk a priebežne sa posúvajú na prvé miesto v II. Lige.

 


09.03.2019 0