Oficiálna lopta

Prehľad

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
2 : 0
( 0 : 0 )
MŠK Žilina B
MŠK Žilina B
68. Papaj, 84. Matić
12. kolo 31.05.2017 Streda 17:00 210 divákov

Žlté karty: 74. Janec

Rozhodcovia: Glova – Hancko, Mišková Góly: 68. Papaj, 84. Matić

Súpiska domáci

Šavol – Očenáš, Janec, Papaj, Andrić, Poremba, Matić (86. Špilár), Laco (68. Jasenovský), Staš, Lišivka, Kucharčík (40. Kreva)


Súpiska hostia

Bajza – Majdan, Moško, Ďuratný, Sluka, Václavík, Mbah (60. Martinček), Michlík, Boženík (60. Gerebenits), Klec, Hrnčár (66. Kopas)


Komentár

Stretnutie začali obe mužstvá aktívne, no v prvej desaťminútovke sa ani jedno z nich do príležitosti dostať nevedelo. V 14. minúte mohol otvoriť skóre po Michlíkovej prihrávke vo veľkej príležitosti Klec, ale rozhodca jeho akciu prerušil kvôli ofsajdu. O štyri minúty neskôr boli Liptáci v rýchlom protiútoku. Poremba hľadal v pokutovom území osamoteného Papaja, ku ktorému sa lopta ale nedostala, keď hostia dobre zachytili prihrávku. V 27. minúte sa v pokutovom území uvoľnil Mbah, ale z dobrej streleckej pozície trafil len brvno Šavolovej brány. Na opačnej strane predviedli peknú kombináciu Laco a Staš. Laco sa napokon uvoľnil a z hranice pokutového územia vystreli, no lopta letela iba ponad Bajzovu bránu. O 2 minúty Boženík dostal prihrávku do behu, ale sám proti brankárovi pod tlakom protihráča, nezakončil ideálne a Šavol loptu chytil. Jednu z najväčších príležitostí mal pred koncom prvého polčasu Matić po Papajovej prihrávke,  no osamotený z dobrej pozície trafil iba brankára hostí.

 

Tímy pokračovali  rýchlej a aktívnej hre aj v druhom polčase. V 52. minúte sa po Stašovom rohovom kope dostal k hlavičke Očenáš, ale jeho prudké zakončenie trafilo iba brankára Bajzu. O tri minúty boli domáci opäť v rýchlom protiútoku. Poremba perfektne prihral do pokutového územia Stašovi, ktorý sa z prvej snažil pätou posunúť loptu na osamoteného Laca. Hostia boli pozorní a túto prihrávku dokázali zachytiť. Stav stretnutia sa otváral v 68. minúte. Papaj dostal do 16ky presnú prihrávku a osamotený nemal problém loptu poslať do brány. Zvýšiť na rozdiel dvoch gólov mohol v 72. minúte Matić, keď dostal prihrávku na hranicu pokutového územia, následne si obišiel brankára, ale jeho strela bola nepresná. V 84. minúte Staš zachytil prihrávku na súperovej polovici a presným centrom našiel hlavu Matića, ktorý nikým nebránený zvýšil na konečných 2:0. Po veľmi dobro výkone oboch mužstiev si tak Liptáci z posledného zápasu sezóny 2016/2017 odnášajú plný bodový zisk.

 


31.05.2017 0