Oficiálna lopta

Prehľad

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
2 : 1
( 1 : 1 )
KFC Komárno
KFC Komárno
43. D. Andrić (pok. kop), 62. Ondrek - 12. Domonkos
16. kolo 03.11.2018 Sobota 13:00 485 divákov

Žlté karty: 53. Ondrek, 90. Gerát - 14. Slávik, 31. Zemko, 42. Ondruš, 54. Kollár, 67. Antálek, 73. Domonkos Červené karty: 87. Domonkos (2. žltá karta)

Rozhodcovia: Očenáš - Mihalík, Vician Góly: 43. D. Andrić (pok. kop), 62. Ondrek - 12. Domonkos

Súpiska domáci

Gábriš - Očenáš, Janec, Gerát, Staš (82. Kačerík), Čery (90. Múdry), Laura (90. Kuc), Bartoš, D. Andrić, Kucharčík, Ondrek


Súpiska hostia

Slávik - Popović, Ondruš, Antálek, Šurnovský, Domonkos, Zemko, Fronc (66. Duda), Kollár (66. Szikonya), Luzin (80. Palacka), Mészáros


Komentár

V prvej pätnásťminútovke stretnutia boli hostia aktívnejší a svojimi rýchlymi protiútokmi robili obrane Liptovského Mikuláša problémy, čo im v 12. minúte prinieslo aj otvárací gól stretnutia. Domonkos nebol v pokutovom území dostatočne bránený a tak nemal problém poslať loptu za Gábrišov chrbát. Domáci po inkasovanom góle ožili a mali optickú aj hernú prevahu na ihrisku. Už v 14. minúte mohli domáci vyrovnať, keď sa do úniku dostal Dragan Andrić, no bol nedovolene zastavený brankárom, ktorý za tento zákrok dostal žltú kartu. Hostia hrali zo zabezpečenej obrany, čakali na chybu súpera a ohrozovali ho rýchlymi protiútokmi. V 27. minúte mohlo byť opäť vyrovnané. Po peknej kombinácii sa do streleckej príležitosti dostal Bartoš, ale jeho prudké zakončenie letelo tesne ponad bránu. Vyrovnať sa napokon domácim podarilo až v 43. minúte, keď rozhodca nariadil pokutový kop, ktorého sa ujal Dragan Andrić. Tesne pred koncom prvého polčasu mohli ísť domáci do vedenia, ale "závar" pred bránou Komárna sa im aj napriek viacerým strelám nepodarilo využiť.

 

Diváci sa v tomto zápase rozhodne nemali na čo sťažovať. V druhom polčase tímy pokračovali v kvalitných výkonoch s množstvom gólových príležitostí. V 53. minúte hostia spravili obrovskú chybu v obrane a k lopte sa dostal v bezprostrednej blízkosti od brány Staš. Jeho strelu na poslednú chvíľu hostia zblokovali a tá skončila v rukaviciach brankára Slávika. Komárno mohlo ísť opäť do vedenia v 57. minúte, no zakončenie po rohovom kope letelo tesne vedľa brány. Liptáci postupne zvyšovali aktivitu, čo sa im napokon vyplatilo v 62. minúte. Po priamom kope sa v pokutovom území dostal k lopte Ondrek a poslal tak Liptovský Mikuláš do vedenia, 2:1. V 81. minúte mohli domáci viezť už o dva góly, keď sa Čery uvoľnil po pravej strane a v pokutovom území našiel Staša. Ten nespracoval loptu ideálne a zakončiť sa mu už nepodarilo. V 87. minúte dostal druhú žltú kartu Domonkos a Komárno tak dohrávalo v desiatich. Liptáci si svoje víťazstvo, po výborných výkonoch obidvoch mužstiev, napokon ustrážili a do tabuľky si pripíšu plný bodový zisk, čo ich posúva na druhé miesto za lídra tabuľky FK Pohronie.

 


03.11.2018 0