Oficiálna lopta

Prehľad

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
1 : 3
( 1 : 1 )
MFK Skalica
MFK Skalica
24. Kucharčík (pen.) – 3. Blažek, 51. Tomovič, 89. Pospíšil
27. kolo 04.05.2019 Sobota 17:00 525 divákov

Žlté karty: 26. Čery, 58. Bartoš – 22. Milota, 37. Blažek, 68. Frimmel, Červené karty: 78. Bartoš (2. ŽK)

Rozhodcovia: Somoláni – Benko, Budáč Góly: 24. Kucharčík (pen.) – 3. Blažek, 51. Tomovič, 89. Pospíšil

Súpiska domáci

Gábriš – Žákovič (63. Papaj), Gerát, S. Andrić (46. Staš), Lišivka, Čery, Laura, Bartoš, D. Andrić (71. Václavík), Kucharčík, Ondrek


Súpiska hostia

Junas – Mášik, Hlavatovič, Milota, Frimmel, Opiela, Nagy, Blažek (87. Pospíšil), Tomovič (90. Hollý), Matić, Haša


Komentár

Hneď v úvode stretnutia sa do vedenia dostali hostia zo Skalice. V 3. minúte sa po hrubej chybe domácej obrany presadil v pokutovom území Filip Blažek a Liptáci od úvodu stretnutia mali čo doháňať. Od tohto momentu bol MFK Tatran aktívnejším tímom, ktorý súperovi neustále hrozil v jeho pokutovom území. Odpovedať mohol už  6. minúte Slobodan Andrić, ale jeho zakončenie po rohovom kope brankár chytil. Jednu z najväčších príležitostí mali domáci v 18. minúte. Laura dostal loptu na hranicu pokutového územia, kde sa rozhodol pre prihrávku na Geráta. Ten si obišiel protihráča a vystrelil. Lopta bola tečovaná a minula brány. V následnej akcii sa k hlavičke dostal vo veľmi dobrej pozícii ešte Kucharčík, ale aj táto lopta tesne minula bránu Junasa. V 22. minúte po faule na Dragana Andrića rozhodca nariadil pokutový kop, ktorý Kucharčík premenil a stav zápasu bol vyrovnaný, 1:1. V 38. minúte mohli ísť domáci do vedenia. Gerát zachytil prihrávku Skalice a vysokou loptou našiel Bartoša, ktorý ju okamžite poslal do pokutového územia na Dragana Andrića. Ten vo výbornej streleckej pozícii ale pod tlakom napokon zakončiť nedokázal. O dve minúty si domáci vypracovali obrovskú príležitosť. Po Laurovom centri jeden z domácich hráčov trafil žrď, lopta sa odrazila na kopačky domácich, ale túto neprehľadnú situáciu sa nepodarilo domácim pretaviť na gól. Tesne pre záverom prvého polčasu mohli skórovať aj hostia, keď sa do pokutového územia dostal Tomovič, Čerymu sa pošmyklo a tak mal Tomovič pred sebou voľný priestor, no jeho zakončenie vôbec nebolo ideálne. Po prvom polčase bol tak stav nerozhodný, 1:1.

 

Prvých päť minúte druhého polčasu sa nieslo v znamení nepresností a hralo sa najmä v strede ihriska. Do vedenia sa v 51. minúte dostala Skalica. Tomovič zbadal, že brankár Gábriš je vybehnutý a z polky ihriska poslal loptu za jeho chrbát. Liptáci boli po inkasovanom gól otrasení, no naďalej pokračovali v aktívnej hre. V 59. minúte potiahol Laura loptu po pravej strane a prudkou prihrávkou našiel v pokutovom území Žákoviča. Ten bol otočený k bráne chrbtom a tak nabil Stašovi, ktorý z prvej vystrelil, no táto lopta letela vysoko nad bránu. O dve minúty sa po Laurovom centri dostal k lopte Čery, ale aj jeho zakončenie bolo nepresné. V 73. minúte sa po ľavej strane uvoľnil Čery a centrom perfektne našiel hlavu Papaja. Ten pod tlakom poslal loptu ponad Juhasovu bránu. O minútu sa do príležitosti dostali aj hostia, keď presný center pristál na nohe Tomoviča, ale jeho strela z prvej minula Gábrišovu bránu. V 78. minúte prišli domáci o Bartoša, keď dostal druhú žltú kartu za bránenie brankárovi v rozohrávke a bol poslaný pod sprchy. O konečný výsledok stretnutia rozhodol v 89. minúte Pospíšil, keď uvidel vybehnutého Gábriša a lobom poslal loptu za jeho chrbát. Pred samým záverom stretnutia ešte nádherne zakončoval z prvej Papaj, ale aj táto lopta tesne minula bránu hostí. Liptáci aj napriek hernej a optickej prevahe dnešný zápas podľahli Skalici výsledkom 1:3.


04.05.2019 0