Oficiálna lopta

Prehľad

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
2 : 1
( 1 : 0 )
SLAVOJ Trebišov
SLAVOJ Trebišov
16. Bartoš, 54. Bartoš – 79. Kanu
13. kolo 17.10.2020 Sobota 14:30 0 divákov

Žlté karty: 61. Katunský, 88. Šimko

Rozhodcovia: Dzivjak – Weiss, Železnák Góly: 16. Bartoš, 54. Bartoš – 79. Kanu

Súpiska domáci

Luksch – Kováč (90+2. Diviš), Janec, A. Krčík, Kačerík (90+2 Václavík), Gerát, Bartoš, Štrba, Voško (80. Porubän), Laura (66. Lišivka), D. Krčík


Súpiska hostia

Vinclér – Katunský, Ilinjo, Kanu, Issa, Begala, Pálfi, Šimko, Tereschenko (63. Skiba), Sitarčík (80. Vodilka), Špak


Komentár

Hneď v úvode stretnutia si domáci vypracovali gólovú príležitosť. Bartoš po ľavej strane vysunul Voška, ktorý bol rýchlejší ako brániaci hráč a dostal sa až do pokutového územia, odkiaľ spätnou prihrávkou perfektne našiel Bartoša. Ten zakončoval do odkrytej brány, no hosťujúcim hráčom sa na poslednú chvíľu podarilo loptu zblokovať.  O pár minút neskôr domáci po faule zahrávali priamy kop, ktorého sa ujal Janec. Lopta nebezpečne letela pokutovým územím, no ani jeden z hráčov na ňu nedosiahol až napokon skončila v rukaviciach brankára Vincléra. V 11. minúte sa domáci opäť dostali do obrovskej príležitosti. Loptu po pravej strane ihriska potiahol Laura a presným centrom našiel v pokutovom území Kačeríka.  Ten si loptu spracoval a z výbornej pozície vystrelil tesne nad bránu Trebišova. Hostia si prvú väčšiu príležitosť vypracovali v 12. minúte, keď bol v rýchlom protiútoku Tereschenko, ale strelou z uhla samu podarilo rozvlniť iba bočnú sieť. Stav stretnutia sa domácim podarilo otvoriť v 16. minúte. Liptáci svojho súpera pritlačili a rohového kopu sa ujal Kačerík. Loptu poslal do pokutového územia priamo na hlavu Richarda Bartoša, ktorý prudkou hlavičkou prekonal brankára Vincléra. V 33. minúte sa do obrovskej šance dostali hostia z Trebišova. Tereschenko narazil loptu do výbornej pozície Kanuovi, jeho strelu Luksch parádnym zákrokom vyrazil a hostia na dostali k dorážke, no ani tá úspešná nebola. Hostia mohli vyrovnať aj v 40. minúte, no Begalovu strelu spoza pokutového územia Luksch s problémami chytil.

 

Po zmene strán si prvú príležitosť vypracovali hostia. Tereschenko sa individuálne dostal do pokutového územia, no k strele sa dlho odhodlával a napokon mu loptu domáci hráči odobrali a vyviezli mimo nebezpečenstva. Na druhej strane domáci krásne zakombinovali pred 16-kou súepera, no po Laurovom centri sa už hráč Liptovského Mikuláša k zakončeniu nedostali. Druhý gól stretnutia padol v 54. minúte, keď sa v rýchlom protiútoku dostal Kačerík do pokutového územia odkiaľ vystrelil. Brankár hostí loptu vyrazil na kopačku Bartoša a ten s prehľadom svojim druhým gólom v zápase poslal domácich do dvojgólového vedenia. Trebišovu sa prvý gól a zároveň jediný podarilo streliť v 79. minúte, keď sa op hrubej chybe domácej obrany ocitol Kanu sám proti brankárovi Lukschovi a znížil tak presnou strelou na 2:1. Liptáci tak aj po dlhšej prestávke bez súťažného stretnutia opäť zvíťazili, do tabuľky si pripísali zaslúžene tri body a dostali sa na čelo tabuľky II. futbalovej ligy.


17.10.2020 0