Oficiálna lopta

Prehľad

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
1 : 1
( 1 : 1 )
Partizán Bardejov BŠK
Partizán Bardejov BŠK
31. Bartoš – 33. Bilali
17. kolo 20.02.2021 Sobota 13:30 0 divákov

Žlté karty: 61. Gerát, 90. A. Krčík, 90. Bartoš – 31. Čikoš-Pavličko, 81. Sedláček, 84. Jarzebak, 90. Dzurík Červené karty: 90. Čikoš-Pavličko (2. ŽK)

Rozhodcovia: Dzivjak – Kuba, Hrenák Góly: 31. Bartoš – 33. Bilali

Súpiska domáci

Luksch – Janec, A. Krčík, Kačerík (80. Kotora), Gerát (80. Voško), Václavík, Bartoš, Laura (80. Um), D. Andrić (66. Kim), Holub, D. Krčík Náhradníci: Mikušiak – Kováč, Mastiš, Kotora, Voško, Um, Kim


Súpiska hostia

Čikoš-Pavličko – Petko, Tatar (46. Sedláček), Lizardo (81. Lukáč), Brigant (90. Dlugoš), Horváth, Pacecho, Jarzebak, Dzurík. Mijland (88. Santos), Bilali (88. Lopes) Náhradníci: Dlugoš – Santos, Mikolaj, Stachura, Sedláček, Lopes, Lukáč


Komentár

MFK Tatran Liptovský Mikuláš bol už od úvodu stretnutia aktívnejším tímom a rýchlymi kombináciami robil neustále problémy súperovej obrane. Prvú väčšiu príležitosť si Liptáci vypracovali v siedmej minúte, keď rohový kop rozohrali nakrátko. Loptu si domáci nebezpečne prihrávali v pokutovom území, no Bardejov dokázal túto nebezpečnú situáciu zachrániť a stav zápasu sa nemenil. Domáci postupne zvyšovali tlak na súperovu bránu, no nedarilo sa im úspešne zakončiť útočnú akciu. V 21. minúte Laura v pokutovom území perfektne našiel Bartoša, ktorý vystrelil k bližšej žrdi, no brankár hostí loptu s prehľadom chytil. Liptáci mohli skórovať aj o minútu neskôr. Po nepodarenom vhadzovaní Tatara domáci okamžite aktívne napádali súpera pri rozohrávke, ktorý si takmer zavaril, no v poslednej chvíli sa mu podarilo poslať loptu mimo ohrozenia brány. V 31. minúte sa domáci konečne dočkali gólu. V pokutovom území bol po výbornej prihrávke faulovaný Dragan Andrić a rozhodca nariadil pokutový kop. Loptu na biely bod si postavil Richard Bartoš, ktorý s prehľadom prekonal brankára Čikoš-Pavlička. Liptovský Mikuláš sa však zo streleného gólu dlho netešil a už v 33. minúte prišla okamžitá odpoveď Bardejova. Mijland sa z ľavej strany dostal do pokutového územia a prihrávkou našiel osamoteného Bilaliho, ktorý z dobrej streleckej pozície prekonal brankára Lukscha. Azda najväčšiu príležitosť zápasu si domáci vypracovali v 37. minúte. Perfektný center do pokutového územia dostal Bartoš, ktorý mal na zakončenie dostatok času, no zakončil z prvej a len veľmi tesne minul bránu hostí. O štyri minúty neskôr sa krásnou individuálnou akciou dostal Adam Krčík až pred brankára Čikoš-Pavlička, no brankár hostí bol aj tentokrát neomylný a obrovskú šancu domácich opäť chytil. Liptovský Mikuláš mohol skórovať aj tesne pred koncom prvého polčasu, keď Laura perfektným centrom našiel v pokutovom území Kačeríka, ktorý sa rozhodol pre zakončenie hlavou, no táto lopta mieri tesne nad brvno bardejovskej brány.
 
V druhom polčase mali domáci aj naďalej hernú prevahu, no gólových príležitostí už bolo značne menej. Hostia z Bardejova aj naďalej hrozili rýchlymi protiútokmi a vyčkávali na chybu súpera, ale Liptáci sa dobre bránili a loptu mali zväčša na vlastných kopačkách. V najväčšej príležitosti druhého dejstva sa ocitol v 65. minúte Richard Bartoš, ktorý sa po centri z pravej strany na bližšiu žrď dostal k hlavičke, ale jeho zakončenie tesne minulo bardejovskú bránu a stav zápasu zostal aj naďalej nerozhodný, 1:1. Hráči Liptovského Mikuláša po vystriedaní hráčov opäť zvýšili aktivitu, k viacerým strelám sa dostali kórejskí hráči, no ani tí nedokázali pokoriť brankára Čikoš-Pavlička. S končiacim sa zápasom na ihrisku pribúdala nervozita, čoho výsledkom bolo aj vylúčenie brankára Čikoš-Pavlička po druhej žltej karte v samom závere zápasu. Liptáci následne poslali vysokú loptu do pokutového územia, kde sa pokúsili loptu pretlačiť za chrbát striedajúceho brankára Dlugoša, no aj v tomto prípade boli neúspešní a stretnutie 17. kola sa tak končí nerozhodne výsledkom 1:1, aj napriek výraznej prevahe a veľkému množstvu gólových príležitostí Liptovského Mikuláša.


20.02.2021 0