Oficiálna lopta

Prehľad

FC ŠTK 1914 Šamorín
FC ŠTK 1914 Šamorín
0 : 1
( 0 : 0 )
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
67. Kačerík
18. kolo 28.02.2021 Nedeľa 14:00 0 divákov

Žlté karty: 19. Pančík, 40. Marič-Bjekič, 48. Pinte, 60. Stašík, 84. Leginus – 34. Bartoš, 35. Janec, 56. Kotora, Červené karty: 88. Stašík (2. ŽK) – 77. Kotora (2. ŽK)

Rozhodcovia: Chromý – Halíček, Súkeníková Góly: 67. Kačerík

Súpiska domáci

Száraz – Leginus, Vera, Rymarenko, Marič-Bjekič, Pančík (32. Fuják), Stašík, Nebyla (46. Braun), Baez (72. Jančo), Pinte (563. Nagy), Njie


Súpiska hostia

Luksch – Janec, Kačerík, Václavík, Bartoš, Andrić (90. Staš), Krčík, Kotora, Voško, Kim, Um (64. Laura)


Komentár

Prvú väčšiu príležitosť stretnutia si vypracovali hostia z Liptovského Mikuláša. V 4. minúte sa s loptou v pokutovom území ocitol Um, no ten nedokázal z dobrej streleckej pozície prekonať brankára Száraza. Na druhej strane sa k streleckej príležitostí dostal Nebyla, no z veľkého uhlu nedokázal prekvapiť Lukscha a ten si svoju žrď postrážil. V 15. minúte sa po ľavej strane presadil Kačerík, ktorý prenikol do pokutového územia a zakončil. Jeho strelu domáci hráči zblokovali a stav zápasu aj po tejto príležitosti zostal nezmenený. Hralo sa najmä v strede ihriska medzi šestnástkami a oba tímy čakali na chybu súpera. V 37. minúte sa Bartoš pokúsil nájsť vo výbornej pozícii nabiehajúceho Uma, no brankár domácich bol rýchlejší a lopta napokon skončila v jeho rukaviciach. V 42. minúte nastala pred bránou Šamorína neprehľadná situácia a Liptáci sa dožadovali pokutového kopu po Njieho rukev šestnástke, no rozhodca nechali hru pokračovať.
 
 
 
Prvú gólovú príležitosť po zmene strán si vypracovali domáci. Baez presnou prihrávkou našiel vo výbornej streleckej príležitosti Rymarenka, ktorý však strelu namieril len tesne vedľa pravej žrde. Na druhej strane vyskakovali na dobrý center Um aj Bartoš, no ani jeden z nich sa do zakončenia nakoniec nedostal. Liptáci s blížiacim sa koncom stretnutia zvyšovali aktivitu a hrozili svojmu súperovi najmä z rýchlych protiútokov. Prvý a zároveň jediný gól stretnutia padol v 66. minúte. Pred pokutovým územím mal na kopačke loptu Richard Bartoš a perfektnou prihrávkou našiel nabiehajúceho Adriána KAČERÍKA v pokutovom území. Ten nešpekuloval a strelou z prvej prekonal brankára Száraza a poslal tak svoj tím do jednogólového vedenia. Trinásť minút pred koncom riadneho hracieho času bol po druhej žltej karte vylúčený Ivan Kotora a Šamorín tak dostal príležitosť vyrovnať stav stretnutia. Liptovský Mikuláš sa veľmi dobre bránil aj v početnej nevýhode a nedovolil svojmu protivníkovi vypracovať sa väčšiu príležitosť na skórovanie. Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času sa z ihriska porúčal aj Tomáš Stašík, ktorý rovnako ako Kotora inkasoval druhú žltú kartu. MFK Tatran Liptovský Mikuláš si jednogólové vedenie bez väčších problémov ustrážil a do tabuľky si pripíše plný bodový zisk, čím sa na lídra tabuľky, Banskú Bystricu, dotiahol na rozdiel jedného bodu. Naopak, tretiemu tímu tabuľky, Skalici a Podbrezovej,  Liptáci odskočili na rozdiel šiestich bodov.


28.02.2021 0