Oficiálna lopta

Prehľad

MFK Zemplín Michalovce
MFK Zemplín Michalovce
2 : 1
( 0 : 0 )
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
51. Kanu, 71. Žofčák - 90. Švec
5. kolo 21.08.2021 Sobota 18:00 0 divákov

Žlté karty: 79. Trusa - 54. D. Krčík, 60. Pinte

Rozhodcovia: Prešinský - Zemko, Košecký Góly: 51. Kanu, 71. Žofčák - 90. Švec

Súpiska domáci

Száraz - Oshima, Žofčák (90. Šuľa), Popovits (73. Kvocera), Kanu (62. Begala), Vaško, Mendez, Ranko, Neofytidis, Trusa (90. Záhradník), Kotula


Súpiska hostia

Sváček - Hranáč, R. Bartoš, Staš (81. Kim), Švec, Voško (59. Laura), Pinte (81. Kačerík), A. Krčík, Flak, Filinský, D. Krčík


Komentár

Do zápasu nastúpili aktívnejšie domáci hráči, no nedokázali si vypracovať toľko príležitostí ako Liptáci, ktorí boli z protiútokov nebezpeční. Hostia mohli ísť do vedenia už v 4. minúte keď Bartoš v pokutovom území perfektne našiel v streleckej pozícii Šveca, ale ten pod tlakom obrancov nedokázal zakončiť. Hráči MFK Tatran mohli ísť do vedenia aj v 9. minúte, keď sa po peknej kombinácii pred pokutovým územím dostal k strele z otočky Voško, ale ten vystrelil priamo na brankára Száraza, ktorému tak toto zakončenie problémy nenarobilo. Na opačnej strane si domáci vypracovali príležitosť v 13. minúte, keď Žofčák výborne v pokutovom území našiel spoluhráča, ale ten už bol moc z uhla a lopta len preletela okolo brány Liptovského Mikuláša. O tri minúty neskôr dostal  v protiútoku na ľavú stranu ihriska loptu Švec, ktorý si ju potiahol smerom na os ihriska, ale jeho následná strela letela iba vedľa ľavej žrde brány Michaloviec.  Po úvodných 25 minútach hry z tlaku Michaloviec upadlo a Liptáci zacítili šancu na skórovanie a obrane súpera robili problémy. V 29. minúte Pinte centrom do pokutového územia našiel presne hlavu Voška, ale tomuto zakončeniu chýbala razancia a lopta skončila iba v rukaviciach brankára Száraza. V 41. minúte boli diváci svedkami krásneho futbalového momentu, keď priamy kop domácich zahrával Žofčák, ktorý peknou strelou prudko poslal loptu na bránu, no brankár Sváček vytiahol parádny zákrok a loptu vyrazil mimo priestor brány. Tesne pred záverom prvého polčasu mohli ísť do vedenia opäť hostia, keď v bleskovom protiútoku Adam Krčík poslal center do pokutového územia, kde už stál pripravený Bartoš. Lopta sa poodrážala a domáci hráči si ju takmer poslali do vlastnej brány, no v poslednej chvíli s dávkou šťastia sa im ju podarilo zastaviť na bránkovej čiare a odkopnúť.

 

Do druhého dejstva naskočili opäť aktívnejšie Michalovčania. Už v 48. minúte sa po a dobrej obrane Liptovského Mikuláša peknej akcii Žofčáka k zakončeniu nedostali Popovits ani Kotula. Prvý gól stretnutia prišiel v 51. minúte. Kanu si potiahol loptu do pokutového územia a prudkou strelou ju poslal do rohu mikulášskej brány, brankár Sváček nemal žiadnu šancu. Liptáci sa pokúšali o rýchle vyrovnanie a už v 53. minúte sa Švec individuálne tlačil do streleckej pozície, ale v poslednej chvíli mu domáci hráči loptu vypichli. Vyrovnané mohlo byť aj v 62. minúte, keď Liptáci svojho súpera dobre zatlačili. Flakov center do pokutového územia Bartoš prepustil Laurovi, ktorý si v dobrej streleckej pozícii nespracoval loptu ideálne a obrancovia domácich mu loptu stihli v správny moment odkopnúť.  O päť minút neskôr spolu pekne zakombinovali Laura, Švec a Pinte. Pre strelu sa napokon odhodlal Pinte, ale lopta tesne minula bránu Michaloviec. Druhého gólu stretnutia sa diváci dočkali v 71. minúte. Striedajúci Begala spracoval dlhú loptu na hranici pokutového územia a tá sa s dávkou šťastia dostala až k Žofčákovi, ktorý z prvej vystrelil a loptu poslal presne k vzdialenejšej žrdi Sváčekovej brány. Hráči Liptovského Mikuláša sa aj naďalej nevzdávali, no priaznivý výsledok sa im čoraz viac vzďaľoval. V 83. minúte sa Švec skvelou individuálnou prácou dostal až do pokutového územia a z výbornej streleckej pozície zakončil, ale táto lopta letela opäť len nad bránu Michaloviec. Liptáci sa gólu napokon úplne zaslúžene dočkali v nadstavenom čase. Po krásnej akcii dostal loptu do pokutového územia Švec, ktorý si pripravil streleckú parketu a parádnou strelou poslal loptu za chrbát brankára Száraza. Michalovce si jednogólového vedenie už udržali až do záverečného hvizdu. MFK Tatran Liptovský Mikuláš tak po kvalitnom výkone odchádza z Michaloviec bodovo naprázdno a nasledujúce stretnutie odohrá na domácom popradskom štadióne proti Senici.

 

Marek Petruš, tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš: "Prehrali sme po našom najlepšom výkone v sezóne, takže som smutný. Dnes sa od nás odklonilo šťastie, ale domácim gratulujem k víťazstvu. Myslím si, že sme neboli horšie mužstvo, ale na to sa nehrá. Ideme ďalej, no myslím si, že tieto stratené body nás ešte budú trápiť. Naše mužstvo som pochválil za predvedenú hru, ale v lige sa hrá o body a tie sme dnes nezískali."

 

Marek Ondrík, asistent trénera MFK Zemplín Michalovce: "Pre nás to bol ťažký zápas, pretože sme po troch prehrách súrne potrebovali body, aby sme sa nedostali ešte pod väčší tlak. Súper ukázal svoju silu, bol nebezpečný najmä z brejkov. Zachytili sme úvody polčasov, čo bolo dôležité. Teší nás zisk troch bodov. Chlapci odviedli maximum, hoci sa nevyhli chybám."

 


21.08.2021 0