Oficiálna lopta

Prehľad

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
1 : 0
( 1 : 0 )
FK DAC 1904 Dunajská Streda
FK DAC 1904 Dunajská Streda
29. Voško
13. kolo 30.10.2021 Sobota 18:00 550 divákov

Žlté karty: 79. Laura – 90. Schäfer

Rozhodcovia: Somoláni – Poláček, Kmec Góly: 29. Voško

Súpiska domáci

Luksch – Hranáč, Gerát, Václavík, Staš (90. D. Krčík), Voško, Laura (82. Kotora), Pinte (90. Kačerík), A. Krčík, Pintér (87. A. Bartoš), Flak


Súpiska hostia

Jedlička – Muhamedbegović, Dimun (79. Sharani), Hahn (46. Nicolaescu), Ciganiks (46. Verlinden), Andzouana, Kružliak, Schäfer, Davis, Krstović (65. Balić), Blackman (65. Beskorovainyi)


Komentár

V úvode stretnutia 13. kola Fortuna ligy začali obe mužstvá opatrne zo zabezpečenej obrany. Prvé nebezpečnejšie brány prišlo v 8. minúte, keď domáci Staš zakončil z 20 metrov, ale jeho prudká strela tesne minula bránu DAC. Na druhej strane v 15. minúte sa k ohrozeniu brány dostali aj hostia. Po rohovom kope z pravej strany sa k zakončeniu hlavou dostal Kružkliak, no brankár Luksch bol pozorný a loptu s prehľadom chytil. V 23. minúte Staš zahral Staš výborný priamy kop, no domáci hráči vo veľkej príležitosti nedokázali loptu dopraviť za Jedličkou chrbát. Diváci sa gólu dočkali v 29. minúte. Po výbornej akcii a centri z pravej strany sa k lopte v pokutovom území dostal Peter VOŠKO, ktorý perfektnou strelou z prvej poslal svoj tím do vedenia.  Po inkasovanom góle hráči Dunajskej Stredy zvýšili aktivitu, no okrem držania lopty sa viac presadiť nedokázali, keď ich Liptáci veľmi dobre bránili a nepustili ich na dostrel Lukschovej brány. Naopak Tatran mohol ísť v 42. minúte do vedenia na rozdiel dvoch gólov. Po rohovom kope nastala pred Jedličkom neprehľadná situácia, Podtatranci sa dostali k viacerým zakončeniam, keď jedno z nich opečiatkovalo aj brvno brány hostí, no tí sa aj s veľkou dávkou šťastia tentokrát ubránili.

 

Po zmene strán sa obraz hry moc nezmenil. Hráči Dunajskej Stredy držali loptu väčšinu času na svojich kopačkách, no nebezpečnejší z oboch tímov bol jednoznačne MFK Tatran. V 56. minúte sa po rohovom kope odrazila lopta na hranicu pokutového územia k Pintérovi, ktorý z otočky vystrelil, ale jeho zakončenie letelo pár centimetrov od žrde Jedličkovej brány. Na opačnej strane v 57. minúte zahrávali rohový kop hostia, ale hlavičkové zakončenie rovnako tesne minulo bránu a domáci tak naďalej viedli. O dve minúty neskôr domáci opäť pohrozili z rohového kopu.  Lopta sa pred 16-ku dostala na Pinteho, ktorý sa vysokou loptou pokúsil prehodiť brankára Jedličku, ale ten dokázal loptu končekmi prstov vytlačiť mimo priestor brány. Jednu z najväčších príležitostí druhého dejstva si domáci vypracovali v 68. minúte, keď sa Voško dostal do rýchleho protiútoku a z uhla sa prudkou strelou pokúsil navýšiť vedenia svojho tímu, no aj v tomto prípade bol brankár hostí pozorný a loptu vyrazil mimo priestor brány. O tri minúty neskôr sa rovnako po rýchlej akcii ocitol pred brankárom Dunajskej Stredy Pinte, ale ten vo veľkej príležitosti nedokázal poslať loptu do brány. Hostia boli blízko k vyrovnaniu v 79. minúte, keď sa pokúsil o ďalekonosnú strelu Dimun, ale Luksch aj jeho nebezpečné zakončenie zneškodnil. V 83. minúte sa do zaujímavej šance na skórovanie dostal Kotora, ktorý z hranice pokutového územia prudko vystrelil, ale lopta letela iba tesne nad bránu hostí. MFK Tatran si tak jednogólové vedenie nad tímom FK DAC 1904 Dunajská Streda ustrážil a po výbornom výkone si do tabuľky pripísal veľmi cenné tri body.

 


30.10.2021 0