Oficiálna lopta

Prehľad

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
1 : 1
( 1 : 1 )
ŠKF Sereď
ŠKF Sereď
15. A. Krčík (vlastný gól), 25. Laura
18. kolo 11.12.2021 Sobota 15:00 0 divákov

Žlté karty: 42. R. Bartoš, 77. Gerát, 90. Pintér – 45. Kadlec, 85. Ljubičić, 90. Haša

Rozhodcovia: Ruc – Weiss, Jánošík Góly: 15. A. Krčík (vlastný gól), 25. Laura

Súpiska domáci

Luksch – Hranáč, Gerát, Václavík, R. Bartoš, Laura, A. Krčík, Flak, Kotora, Voško, Pintér


Súpiska hostia

Chudý – Ljubičić, Jureškin, Potoma (90. Machuča), Morong, Gago (90. Kríž), Kadlec (63. Radić), Filho, Mićin (55. Gatarić), Yao (46. Popović), Haša


Komentár

Hráči MFK Tatran boli od úvodu lepším tímom a obrane súpera robili rýchlymi kombináciami problémy. Prvá strela na bránu prišla v podaní domácich v 9. minúte, keď sa po rýchlom protiútoku z hranice pokutového územia dostal do zakončenia Laura, ale túto strelu brankár Chudý dobre vykryl. O minútu neskôr založili domáci opäť peknú akciu. V jej závere sa kapitán Tatranu, Bartoš, pokúšal prudkým centrom v pokutovom území nájsť dobre postaveného Voška, ktorý sa už chystal k zakončeniu, ale obrana hostí v poslednej chvíli stihla zakročiť a loptu odkopla. V tej istej minúte sa do podobnej príležitosti dostali aj hráči Serede, no domáci sa v tejto situácii dokázali ubrániť. Prvý gól stretnutia prišiel v 15. minúte a trochu prekvapivo ho po dobrom začiatku domácich strelili hostia. Po nenápadnej akcii letel do pokutového územia Tatranu center a Adam Krčík si nešťastne loptu zrazil do vlastnej siete. Už o štyri minúty neskôr mohlo byť vyrovnané. Po peknej kombinácii Flaka s Kotorom sa center do pokutového územia dostal presne na hlavu Voška. Jeho dobré zakončenie k bližšej žrdi dokázal brankár hostí vyraziť na rohový kop, z ktorého už hráči Tatranu nedokázali ohroziť súperovu bránu. MFK Tatran sa vyrovnávajúceho gólu napokon dočkal v 25. minúte, keď na neúspešný útok Serede domáci reagovali rýchlym protiútokom. Dlhá lopta na súperovej polovici našla Ľuboslava Laura a ten veľmi skúsene obstrelil vybehnutého brankára Serede. V 29. minúte sa k strele spoza pokutového územia odhodlal Peter Voško, ale jeho delovku brankár Chudý vyrazil prstami mimo priestor brány. Päť minút pred záverom prvého dejstva mohli domáci streliť „gól do šatne“, ale po výbornej akcii nedokázal Bartoš ani Gerát z dobrej pozície prekonať brankára hostí. Ani strela Gaga v 41. minúte neskončila gólom, keď podržal svoj tím a prudkú loptu vyrazil mimo nebezpečenstva.

 

Tatran nastúpil aj do druhého polčasu výborne. V 48. minúte sa k strele spoza pokutového územia dostal Bartoš a brankár Chudý svoju svätyňu ustrážil len s veľkou dávkou šťastia. Následne sa lopta odrazila len pár centimetrov od pravej žrde jeho brány. V 63. minúte sa k odrazenej lopte na hranici pokutového územia dostal Laura a z prvej vystrelil, no aj toto zakončenie tesne minulo priestor brány. O tri minút neskôr domáci založili rýchlu akciu po pravej strane. Laura sa pekne uvoľnil a pred bránou v pokutovom území našiel Voška, ktorý sa rozhodol pre zakončenie hlavou, ale táto lopta z veľmi dobrej pozície skončila iba v rukaviciach brankára Serede. V 68. minúte sa domáci znovu dostali do šance. Po peknej akcii sa k strele z dobrej pozície dostal Flak. Jeho výborné zakončenie tesne minulo vzdialenejšiu žrď, hráči Serede mali teraz kusisko šťastia na svojej strane. Divákom sa tento zápas musel najmä v druhom polčase jednoznačne páčiť, hral sa rýchly futbal s dobrými streleckými príležitosťami. V 69. minúte Laura výborne z pravej strany ihriska našiel v pokutovom území opäť Voška. Ten sa v ťažkej pozícii pokúsil zakončiť, čo sa mu ja podarilo, ale brankár Chudý bol pozorný a lopta skončila v jeho rukaviciach. V 72. minúte sa Podtatranci opäť dostali do gólovej príležitosti, keď Laura z pravej strany vnikol do pokutového územia a vyslal prudkú loptu priamo pred bránu. Lopta sa odrazila rovno na kopačku Václavíka, ktorý zakončoval do odkrytej brány, ale hostia dokázali v poslednej chvíli tento strelecký pokus zblokovať a zmariť tak príležitosť domácich dostať sa do vedenia. Na druhej strane sa hostia dostali do obrovskej šance v 75. minúte, keď sa im podarilo zakončovať po rohovom kope, ale brankár Matěj Luksch vytiahol perfektný zákrok a podržal svoj tím. Do konca stretnutia sa už stav stretnutia, aj napriek veľkej snahe Tatranu, nezmenil a tímy si do tabuľky pripíšu po jednom bode.


11.12.2021 0