Oficiálna lopta

Prehľad

FK Pohronie
FK Pohronie
2 : 2
( 0 : 1 )
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
69. Štrba - 38. Václavík, 77. Staš, 90. Luksch (vlastný gól)
19. kolo 18.12.2021 Sobota 15:00 0 divákov

Žlté karty: 90. Hranáč

Rozhodcovia: Somoláni - Hancko, Ferenc Góly: 69. Štrba - 38. Václavík, 77. Staš, 90. Luksch (vlastný gól)

Súpiska domáci

Slančík - Pajer, Záhumenský, Štrba, Šmatlák (63. Rafael), BLahút, Malle, Mazan, Lásik, Lačný, Badolo


Súpiska hostia

Luksch - Hranáč, Gerát (90. D. Krčík), Václavík, R. Bartoš (90. Švec), Kotora, Voško (76. Staš), Laura (65. Pinte), A. Krčík, Pintér, Flak (90. Kačerík)


Komentár

V Žiari nad Hronom začali na náročnom a miestami zamrznutom teréne lepšie hostia. Boli aktívnejší, častejšie sa dostávali pred bránku. Už v 1. minúte po centri z ľavej strany sa snažil z voleja zakončiť v šestnástke Laura, no netrafil dobre loptu. Tento futbalista mal ešte väčšiu šancu z rovnakej pozície v 10. minúte. Tentoraz už zakončil razantne a presne k bližšej žrdi do šibenice, Slančík predviedol spoľahlivý zákrok. Liptáci do polhodiny kopali päť rohových kopov a po jednom z nich sa k odrazenej lopte dostal za pokutovým územím Kotora, vypálil tesne nad brvno. Gólový moment prišiel v 38. minúte. Po peknej akcii Václavíka s Flakom vyslal z ľavej strany ideálny center pred bránku Kotora, kde sa hlavou presadil strojca celej akcie Václavík. Domáci si vypracovali šancu až v nadstavenom čase prvého polčasu, po centri Mazana hlavičkoval Pajer nad brvno.

 
V druhom polčase Pohronie ožilo a dostalo sa do dvoch šancí. Najprv Ladji vysunul pekne Blahúta, ktorý Lukscha z pravej strany veľkého vápna neprekonal a potom po chybe Kotoru sa z ničoho nič dostal k lopte Ladji, no zoči–voči brankárovi Tatrana neuspel. Po hodine hry sa dostal do úniku Blahút, ale Luksch dobre vybehol a nohami za šestnástkou výborne zasiahol. Súdené nebolo skórovať ani Šmatlákovi z vnútra pokutového územia, keď sa pohotovo oprel do lopty, Luksch bol proti. Kapituloval však v 69. minúte. Po centri striedajúceho Raffaela zo štandardky Mazan zakončil vo veľkom vápne, brankár Liptákov loptu vyrazil, no rovno pred Štrbu, ktorý sa nemohol pomýliť v jasnej pozícii – 1:1. Výsledok mohol potom otočiť Raffael, ale v tutovke ho vychytal Luksch a zahrmelo na opačnej strane. Prízemný center Pinteho z pravej strany prešiel až na ľavú k striedajúcemu Stašovi, ktorý po niekoľkých sekundách pobytu na ihrisku chladnokrvne poslal loptu pod brvno v rozhodenej obrane súpera – 1:2. Domáci v závere vrhli sily do útoku a podarilo sa im vyrovnať po rohovom kope Ladjiho na bližšiu žrď, kde si loptu zrazil do vlastnej bránky Luksch.


18.12.2021 0