Oficiálna lopta

Prehľad

FK DAC 1904 Dunajská Streda
FK DAC 1904 Dunajská Streda
2 : 1
( 0 : 0 )
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
71. Krstovič, 77. Kružliak - 57. Káčerík
1. kolo 17.07.2022 Nedeľa 18:00 4630 divákov

Žlté karty: Njie - Gerát, Popović

Rozhodcovia: Kráľovič - Jekkel, Vass Góly: 71. Krstovič, 77. Kružliak - 57. Káčerík

Súpiska domáci

Veszelinov - Blackman, Kružliak, Brunetti, Cigaiks (84. Muhamedbegovič) - Njie (46. Dimun), Káčer, Veselovský - Andzouana (57. Moumou), Krstovič (90.+4 Rymarenko), Hahn (57. Nicolaescu)


Súpiska hostia

Sváček - Nečas, Bedecs, Krčík, Popovič - Václavik, Gerát (81. Diviš), Káčerík (90.+1 Bielák), Staš (81. Totka), Laura (81. Ďungel) - Voško (69. Matoš)


Komentár

Do zápasu sme vstúpili aktívne a od prvej minúty sme sa snažili súpera dostávať pod tlak vysokým napádaním. Prvý polčas sa hral vyrovnaný futbal s náznakom šancí na jednej aj druhej strane, pričom ani jedno mužstvo si vážnejšiu šancu nevypracovalo, a tak sa šlo do šatní s nerozhodným polčasovým skóre 0:0

Druhé dejstvo sa začalo podobne ako prvé, domácim sme boli viac než vyrovnaným súperom a našou zvýšenou aktivitou sme sa dostávali do nebezpečných prílezitostí. V 57. minúte po autovom vhadzovaní Mihajlovića, sa k lopte na pravom krídle dostal Laura, ktorý peknou prihrávkou na hranici malého vápna našiel Káčeríka a ten prestrelil domáceho brankára a zmenil stav skóre na 0:1. Približne 4700 divákov na štadióne MOL Arena stíchlo a domáci hráči ostali v šoku. Postupne však zvyšovali aktivitu, ktorej sme dokázali odolávať až do 72. minúty, keď najskôr peknú prihrávku Káčera a následné zakončenie Krstoviča dokázal brankár Sváček kryť, avšak následnej dorážke z hranice pokutového kopu už nedokázal nik z našich hráčov zabrániť. Remízový stav trval len 6 minút, ked sa v 78. minúte presadil po rohovom kope domáci kapitán Kružliak. Zbrane sme však neskladali. Krátko po inkasovanom góle, sa po chybe domácej obrany, dostal k lopte Václavik a jeho lob z 25 metrov dokázal domáci obranca zastaviť až tesne pred bránkovou čiarou. Tlak v posledných minútach vrcholil. Centrovaná lopta sa po odraze v pokutovom území domáceho tímu dostala až k Ďungelovi, ale ten však z voleja pálil tesne mimo.

Žiaľ nepodarilo sa nám vyrovnávajúci gól streliť, a tak sme v prvom zápase nového ročníka Fortuna ligy prehrali na pôde DAC 1904 tesne 1:2. Za predvedenú hru sa však nemusíme hanbiť, naopak podali sme výkon, na ktorom môžeme stavať do ďalších zápasov.

 

 


17.07.2022 0