Oficiálna lopta

Prehľad

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
1 : 1
( 1 : 1 )
MFK Zemplín Michalovce
MFK Zemplín Michalovce
34. Václavik (z 11 m) - 37. Ranko
2. kolo 23.07.2022 Sobota 18:00 550 divákov

Žlté karty: Popovič, Gerát - Mendez, Marcin

Rozhodcovia: Kišš - Zemko, P. Jánošík Góly: 34. Václavik (z 11 m) - 37. Ranko

Súpiska domáci

Sváček - Popovič, Mihál, Bedecs, Nečas - Laura (87. Voško), Totka (63. Jendrišek), Václavik, Káčerík (82. Ďungel) - Gerát - Staš


Súpiska hostia

Száraz - Mendez, Ranko, Jeřábek, Kotula . Peňa (80. Vaško), Begala, Kanu (66. Slebodník) - Marcin, Da Silva, L. Jánošík (80. Magda)


Komentár

Na úplne novom trávniku popradského NTC, ktorý mal v sobotu 23.7.2022 premiéru, sa hral od začiatku zaujímavý futbal. V daždivom počasí, ktoré sprevádzalo občasné hromobitie, sa do šancí dostávali obidve mužstvá. Do najväčšej sa dostal najskôr Laura, no tomu v poslednom momente lopta ušla a zoči voči hosťujúcemu brankárovi sa mu nepodarilo zakončiť. Na hosťujúcej strane sa v čistej príležitosti nedokázal presadiť Marcin, ktorého vychytal Sváček. Zmena skóre nastala v 33. minúte, keď akciu po ľavej strane potiahol Káčerík, spravil si miesto na strelu, ktorú Száraz len s problémami vyrazil pred seba, kde dorážku Lauru prekazil hosťujúci Mendez, za čo si vyslúžil žltú kartu a nasledoval pokutový kop. Ten si postavil Václavik, nasmeroval penaltu do stredu brány, Száraz si na ňu siahol, ale nedokázal jej zabrániť. Stav 1:0 trval však len 4 minúty. Rohový kop Michaloviec sme ešte dokázali odvrátiť, no následnému centru a gólovému zakončeniu hosťujúceho kapitána Ranka, ktorý dostal v našom pokutovom území až priveľa voľného miesta, sme už nedokázali zabrániť. Nerozhodný stav vydržal až do konca úvodného polčasu.

Do druhého dejstva však lepšie vstúpili hostia, vypracovali si viacero dobrých príležitostí a keď Popovič zabránil gólu na bránkovej čiare, asi 550 ľudí na štadióne v Poprade si vydýchlo. Ten istý hráč mal na hlave gól o pár minút neskôr, keď si dobre nabehol na center zo štandardnej situácie, no loptu do hosťujúcej svätyne sa mu nepodarilo dopraviť. V 63. minúte sa na ihrisko dostala aj naša najnovšia posila Erik Jendrišek, no ani bývalému reprezentantovi sa nerozhodný stav nepodarilo zmeniť. Zápas už vyloženú šancu nepriniesol, viacero štandardných situácii ostalo nevyužitých a žiadnemu mužstvu sa už nepodarilo skórovať.


23.07.2022 0