Oficiálna lopta

Prehľad

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
0 : 0
( 0 : 0 )
MFK Ružomberok
MFK Ružomberok
3. kolo 31.07.2022 Nedeľa 20:30 896 divákov

Žlté karty: Káčerík, Bielák, Václavík, Staš – Fabiš, Mojžiš, Regáli

Rozhodcovia: Ziemba – Jekkel, Štrbo Góly:

Súpiska domáci

Sváček – Popović, Bielák, Bedecs, Nečas – Gerát, Václavik, Staš – Laura (90+2. Diviš), Jendrišek (80. Voško), Káčerík (83. Ďungel)


Súpiska hostia

Frühwald – Fabiš (46. Luterán), Maslo, Mrva, Madleňák (71. Halabrín) – Lichý, Mojžiš – Morong, Tučný (77. Macejko), Regáli (46. Gerec) – Kelemen


Komentár

V nedeľu 31.07.2022 o 20:30 sme na našom domácom štadióne v Poprade hostili klub MFK Ružomberok v prvom tohtosezónnom Liptovskom derby. Na výbornom trávniku popradského NTC, ktorému neuškodil ani výdatný celodenný dážď, sa v prvom polčase hral vyrovnaný futbal bez vyloženej šance na jednej ci druhej strane. Za zmienku stojí šanca Lauru, ktorý si v šestnástke vytvoril zaujímavú streleckú príležitosť, no svoj pokus nasmeroval len do rukavíc hosťujúceho brankára. Pred koncom prvého dejstva mal sľubnú pozíciu z priameho kopu tesne pred pokutovým územím Staš, no aj s jeho pokusom si hostia poradili. Na strane hostí sa do šance po chybe v našej defenzíve dostal Morong, no výborne chytajúci Sváček včas vybehol a zmaril jeho príležitosť. Dôležitosť a vypätosť duelu podčiarkuje aj 5 žltých kariet udelených v prvom polčase.

Do druhého dejstva lepšie vstúpili hostia z Ružomberka, no ich pokusy z dobrých pozícií skončili vysoko nad Sváčekovou bránou. Postupne sme prebrali iniciatívu my. Lepšie sme kombinovali, držali sme loptu na kopačkách a držali sme súpera na dištanc. Naše usílie vyvrcholilo v 58. minúte, keď najskôr Václavik peknou prihrávkou našiel Lauru, ten uvidel na šestnástke nabiehajúceho Jendriška, no ani ten nedokázal na dvakrát prekonať Frühwalda v bránke hostí. Dlho sa táto akcia zdala byť najväčšou šancou zápasu, až sa v nadstavenom čase dostala lopta po našej chybe v obrane k útočiacemu Macejkovi, ktorý však netrafil poloodkrytú Sváčekovu svätyňu. 

Liptovské derby gól neprinieslo, asi 900 fanúšikov z oboch táborov sa postaralo o dobrú kulisu a videlo zaujímavý zápas, v ktorom si po bode odniesli oba celky.

 


31.07.2022 0