Oficiálna lopta

Prehľad

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
1 : 2
( 1 : 0 )
MFK Dukla Banská Bystrica
MFK Dukla Banská Bystrica
14. Staš - 55. a 89. Polievka
10. kolo 10.09.2022 Sobota 18:00 530 divákov

Žlté karty: Bielák, Bedecs - Polievka,

Rozhodcovia: Gemzický - Jánošík, Halíček Góly: 14. Staš - 55. a 89. Polievka

Súpiska domáci

Gröger - Totka (75. Kotora), Bedecs, Bielák, Župa - Filinský, Václavik, Staš (61. Gaži) - Laura (61. Nečas), Jendrišek, Káčerík (82. Voško)


Súpiska hostia

Hruška - Migaľa (46. Hanes), Uhrinčať, Willwéber, Záhumenský - Ľupták, Richtárech (46. Franko) - Slávik, Faško, Rymarenko (81. Gašparovič) - Polievka (91. Kupčík)


Komentár

V sobotu 10.09.2022 sme sa stretli v zápase 10. kola Fortuna ligy na domácom štadióne v Poprade proti súperovi MFK Dukla Banská Bystrica. Do zápasu sme vstúpili aktívne, určovali sme tempo hry, držali sme loptu na našich kopačkách a vytvárali tlak na súperovu bránu. Všetko vyústilo do gólu v 14. minúte, keď si na kraj zbehol Jendrišek, poslal prízemný center, na ktorý si dobre nabehol Staš a peknou pätičkou prekonal hosťujúceho brankára 1:0. V prvom polčase sme naďalej pokračovali v aktívnej hre, dostávali sa do šancí (najväčšiu mal po hlavičke tesne nad opäť Staš) a nepúšťali súpera do blízkosti našej brány. Všetko nasvedčovalo tomu, že si konečne do tabuľky pripíšeme prvé tri body.

Druhý polčas však začal lepšie náš súper. Striedaniami oživil hru, čo mohol na gól pretaviť Franko, no nastrelil žrď. Šance sme mali stále aj my, no keď Bielák po rohu nedokázal skórovať z dobrej pozície a z následného protiútoku mieril sám na našu bránu Polievka bolo 1:1. Hra sa postupne vyrovnala a zápas nabral remízové kontúry. Rozhodujúci gól mal na kopačke Jendrišek, no z päťky nedokázal poslať loptu do Hruškovej brány. Žiaľ prišli sme aj o jeden bod, keď v závere zápasu nikým nebránený Polievka strelou ku vzdialenejšej tyči rozhodol o víťazstve Bystričanov.

 


10.09.2022 0