Oficiálna lopta

Hodnotenie jesennej časti mládeže očami trénerov

Hodnotenie mládeže jeseň 2020

 

 Prípravky U11 - U6

Pre kategóriu prípraviek nedelíme futbalový rok na Jar a Jeseň, ide o celoročný proces nácviku a zdokonaľovania hernej činnosti jednotlivca ( Hčj ) a výchovného pôsobenia na malého človiečika, ktorý sa chce učiť. Pre nás, ako nový subjekt, v rozbehnutom vlaku MFK Tatran Liptovský Mikuláš bolo, je, a hlavne bude dôležité ísť v správnej náplni tréningového procesu. Naučiť základnú futbalovú abecedu s dôrazom na vedenie lopty. Stále nezabúdať všestrannosť, hravosť a komplexnosť rozvoja motoriky dieťaťa v tréningovom procese. Sme radi, že sme zastabilizovali trénerský kolektív, zamerali sa na jasné cieľe a krok po kroku pracujeme ako jeden celok. Áno, stále je čo zlepšovať aj na nás tréneroch, vybavení, organizácii, ale prvý polrok sme si pomenovali,, Stabilizuj a prilákaj nových futbalistov“ Mrzí nás, že sme nemohli odohrať celú súťaž prípraviek, ale musíme to len akceptovať a pokračovať ďalej. V zimnom období plánujeme doplniť tréningový proces v interiéri o gymnastiku s loptou a atletickú prípravu s loptou. Pomôcť deťom spoznať a lepšie ovládať svoje telo. Umožniť im tak rýchlejšiu reakciu na zmenu podnetov priamo v najlepšej hre na svete a to futbal. Ďakujem rodičom a našim najmenším za ich prístup a tešíme sa na ďalšie kroky.

Mgr. Juraj Sabol – šéftréner prípraviek

 

Kategória U19

Do sezóny 2020-2021 sme vstupovali s veľmi mladým mužstvom čo sa odrazilo aj v úvode sezóny na výsledkoch. Z prvých šiestich zápasov sme prehrali až päť. Boli to však prehry po individuálnych chybách a hlavne po množstve nepremenených šanciach. Následne sme zmenili herný systém čo mužstvu veľmi pomohlo herne, ako aj výsledkovo.

Mužstvo si postovo celkom slušne sadlo a postupne sme zdolali Bardejov, Námestovo, Galaktik Košice a FK Pohronie Žiar nad Hronom. O to viac nás mrzelo prerušenie súťaže, pretože mužstvo aj po mentálnej stránke bolo veľmi dobre nastavené po spomínaných štyroch víťazstvách v rade. Všetci veríme, že súťaž sa regulérne dohrá a budeme môcť pokračovať tam, kde sme skončili. Počas jesennej časti mužstvo trénovalo 3-4 krát týždenne, kde priemerne sa tréningového procesu zúčastňovalo 14 hráčov + 2 brankári. Traja hráči (Diviš, Maslo a Mastiš) pravidelne trénovali s A - mužstvom, kde v majstrovských zápasoch dvaja z nich (Diviš, Mastiš) dostali aj príležitosť, čo je veľmi motivujúce do ďalšej práce pre celú kategóriu U19 zvlášť, keď vidia výsledky a veľkú hernú kvalitu A - mužstva v tejto sezóne.

Martin Vodička  - tréner U19

 

    Kategória U17

Jesenná časť sezóny 2020/21 kategórie U17  ukázala fyzický a taktický výkonnostný posun hlavne u chlapcov, ktorí prišli z kategórie U15. Tí, ktorí sa „nezľakli“ a poctivo pracovali sa postupne plnohodnotne začlenili do kádra mladšieho dorastu.

Po preradení 16 ročného Sama Kuchárika do kategórie U19 tvorili piliere mužstva Samo Dubovský, Jaro Podhorány, Jakub Vyskočány a Mário Devoša, ktorý bol aj našim najlepším strelcom (8g).

Herne a výsledkovo sme preskočili naše očakávania. Sklamaní sme len z toho, že sa jesenná časť súťaže prerušila a to v momente, keď chlapci naskočili na víťaznú vlnu a pôsobili sebavedomo .

Edurad Mydliar – tréner U15

 

Kategória U15

Sezóna 2020/2021 je pre chlapcov kategórie U15 vyvrcholením žiackeho ročníka. Do sezóny sme vstúpili s cieľom predviesť všetky zručnosti, ktoré nadobudli za trojročné obdobie v žiackom veku a snažiť sa byť úspešný v ligových zápasoch. V príprave chlapci odohrali ťažké zápasy ako bol zápas s FK Košice alebo Slovan Bratislava, ktoré nás preverili a ukázali, na ktorých činnostiach musíme pracovať. Začiatok ligovej sezóny sme odštartovali úspešne víťazstvom 3:0 na ihrisku Fomatu Martin. Nasledovali ďalšie ťažké zápasy, v ktorých chlapci museli vydať zo seba všetky svoje sily, skúsenosti a zručnosti nato, aby boli úspešní v zápase. Sezóna sa hodnotí ťažko, keďže sme ju pre pandémiu Covidu - 19 nedohrali. Cieľ, ktorý sme si stanovili je na začiatku, je preto ešte nenaplnený. Chlapcov musím pochváliť za ich prístup k tréningom a zápasom, snažia sa zlepšovať a posúvať svoju výkonnosť. Výsledkom pre nich je aj to, že sa o niektorých zaujímajú popredné kluby na Slovensku. Musím však vyzdvihnúť Samuela Bohunčáka, ktorý sa ako prvý  hráč  MFK Tatran Liptovský Mikuláš stal vďaka svojim výkonom reprezentantom SR v kategórii U15. Verím, že aj takýto úspech poženie všetkých hráčov ešte k väčšej pracovitosti. Myslím si, že v Tatrane máme dostatok kvalitných a talentovaných hráčov, ale bez tvrdej a poctivej práci to nepríde.

Ivan Lišivka- tréner U15

 

Kategória U14

"Po dlhej jarnej pauze, sme absolvovali v rámci možností, veľmi slušnú letnú prípravu, v ktorej sme sa mohli konfrontovať aj s tímami ako Slovanom Bratislava, či FC Košice. Na chlapcoch bola vidieť veľká chuť a radosť, že majú možnosť robiť opäť to, čo ich baví.

Sezónu sme začali presvedčivým víťazstvom v Martine, po ktorých nasledovali slušné výkony proti Ružomberku a Banskej Bystrici, ktoré sme prehrali zhodne o gól, na Dukle však zároveň aj veľmi smolne 0:1. Nasledovali 4 zápasy, v ktorých nastal určitý útlm vo výkonoch, prevažne v ofenzíve. Relatívna spokojnosť vládla skôr v defenzívnych činnostiach. Určite nemôžeme byť spokojní počas jesene s 8 vstrelenými gólmi v 7 zápasoch a s tým, že máme len 3 strelcov, aj keď na 2.strane sme s 8 inkasovanými gólmi spolu s Ružomberkom,  2.najlepším tímom v našej súťaži čo sa týka defenzívy, na ktorej sa podieľa celý tím, na čele s brankármi a veľmi šikovnými strednými obrancami. Jeden z nich, kapitán Lukas Ambróz, je v súčasnej dobe už stabilným členom regionálneho výberu, čo nás veľmi teší. Samozrejme nás momentálne všetkých mrzí opätovná nútená pauza v tréningovom procese, keďže s chlapcami pracujeme systematicky už 3.rok a takýto stav výrazne ovplyvňuje ich, nie len, futbalový rozvoj."

Matúš Moravčík – tréner U14

 

Kategória U13

     Tak ako všetky mládežnícke tímy, aj nás v priebehu prípravy pribrzďovali dovolenky hráčov resp. zranenia. I napriek tomu prebehla veľmi slušná letná príprava, okorenená ťažkými zápasmi s kvalitnými súpermi.

     Hráčom sme v tréningoch vštepovali patričnú kondičnú pripravenosť, zdokonaľovali sme technické zručnosti v maximálnom prevedení, či ich aktívne riešenie resp. rozhodovanie sa pod tlakom súpera. Keď k tomu prirátame prechod hry z malého na veľké ihrisko, roboty okolo tímu bolo neskutočne veľa, hlavne v organizácii a systéme hry. Hráčky a hráči však k svojim futbalovým povinnostiam pristupovali veľmi pozitívne!

     V súťaži sme odohrali do prerušenia 7 zápasov, s bilanciou 3 víťazstvá a 4 prehry. Pri futbalovom šťastí sme mohli mať na svojom konte určite i viac bodíkov. Uspokojili nás, ale i domácich divákov neopakovateľné víťazstvo doma s Martinom, kde sme v hokejom zápase prehrávali už 2-5, no nakoniec sme duel otočili a zaslúžene triumfovali 7-6! Výborný zápas odohral tím vo Zvolene 5-1. Hráči zvládli i povinný zápas s R. Sobotou 5-1. Vyrovnané stretnutia odohrali žiaci U13 doma s Banskou Bystricou 3-4 a s Pohroním 0-1, v týchto dueloch sa futbalové šťastie od nás odklonilo. V jesennej časti sme herne a výsledkovo padli v Ružomberku a v Podlaviciach, kde sme ťahali za kratší povraz.

     Výsledkové hodnotenie a postavenie v tabuľke je však až sekundárnym cieľom tohto družstva.

    Primárnym cieľom tohto tímu je vštepovanie typických prvkov futbalovej moderny a to plánovaným a systematickým tréningom. Bojovnosť, agresivita v osobných súbojoch, aktívne a správne rozhodovanie sa v danej situácii, neustály pohyb, ochota a chcenie byť lepším a rýchlejším... Tešiť sa na zápas s patričným sebavedomím a ukázať svoje futbalové kvality. Vedieť sa predať a mať z toho radosť. Sme na dlhej ceste, no myslíme, že na tej správnej... pochvaly o zlepšovaní sa od iných trénerov tímov.. sú pre nás toho tým pravým dôkazom. Dúfame, že prestávka bez futbalu nebude dlhá a my sa spoločne vrátime tam, kde sme zatiaľ skončili..

 Peter Bartek   - tréner U13

 

Kategória U12

Prípravu na jesennú časť súťažného ročníka 2020/2021 sme odštartovali 13.7.2020, pričom hráčsky káder tvorilo 23 hráčov (z toho 1 hráčka). V rámci prípravy sme absolvovali 4 prípravné stretnutia v domácom prostredí. Súťažný ročník 1. ligy kategórie U12 sme odštartovali 22.8.2020 proti MŠK Fomat Martin a posledný ligový zápas z jesennej časti sme odohrali 10.10.2020, kedy bola súťaž prerušená z dôvodu pandémie Covid-19. Počas jesennej časti sme odohrali aj 3 majstrovské stretnutia v Kormanovom pohári a zúčastnili sme sa aj Mini Champions League v Žiline.

Pred začiatkom prípravného obdobia sme si stanovili ciele zamerané na zdokonaľovanie herného výkonu jednotlivca a následné zdokonaľovanie herného prejavu kolektívu. Pozitívne hodnotíme tréningovú morálku kolektívu, chuť zlepšovať sa nielen ako hráči, ale aj ako osobnosti. Z odohraných zápasov môžeme hodnotiť jesennú časť ako úspešnú aj z pohľadu herného prejavu kolektívu k čomu sa pridali aj dosiahnuté výsledky, ale mrzí nás, že sme nedostali príležitosť dohrať jesennú časť do záverečného kola. Veríme, že hráči si udržia trend, ktorí nastavili, najmä z pohľadu predvádzaných výkonov a motivácie.

Rád by som poďakoval trénerovi Tomášovi Stašovi, posilu realizačného tímu kategórie U12, za obohatenie a skvalitnenie tréningového procesu ako aj za snahu skĺbenia povinností trénera s povinnosťami hráča A mužstva. Takisto ďakujem rodičom hráčov za pomoc, podporu a ich aktivitu v rámci kolektívu kategórie U12 a tešíme sa na budúce úspechy, ktoré nás čakajú.

Do našich životov zasiahla pandémia Covid-19 a táto situácia neobišla futbalový život. Futbal je v prvom rade kolektívny šport a každému už určite chýba kolektív, tréningový proces, zápasy a emócie pre ktoré to všetci robíme, ale udržme sme si zdravie a optimizmus, že to zvládneme aby sme sa čo najskôr stretli na športoviskách.

Andrej Glončák – tréner kategórie U12

 

Kategória WU15

V letnom prípravnom období sme začali s tréningovým procesom po dlhej pauze spôsobenej COVID 19 . Z kádra žiačok odišlo veľa dievčat (nespĺňali vekový limit) , preto sme museli hľadať noivé dievčatá . Dohodli sme sa na spolupráci s LH a káder sme doplnili aj dievčatami z okolia LM. Žiačku pôsobia v 2.lige  a po neúplnom odohratí jesennej časti im patrí 1.miesto, keď nestratili ani bod... Počas jesene sme sa  zúčastnili MINI Champions Ligy, kde sme  aj za účasti družstiev z 1.ligy skončili na peknom  2.mieste. Som rád, že nám vyrastajú v dievčatách výborné hračky ako Ninka Jacková, Lenka Plechová, Viki Havalcová , ale aj ďalšie dievčatá.

Verím, že  súčasná situácia nepotrvá dlho a budeme môcť pokračovať v našej práci a sezónu dotiahneme do úspešného konca. Chcem sa dievčatám úprimne poďakovať za reprezentáciu MFK TATRAN LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ a teším sa na ďalšiu spoluprácu. 

Rudolf Vojkovič – tréner kategórie WU15

 

 

05.11.2020 9:13 654 1
TV Tatran

Tabuľka
Z V R P B
1. KFC Komárno Komárno 26 19 4 3 50:20 61
2. 1. FC Tatran Prešov Prešov 26 17 5 4 47:17 56
3. FC Petržalka Petržalka 26 16 6 4 53:25 54
4. MŠK Považská Bystrica P. Bystrica 26 11 10 5 42:31 43
5. FK Humenné Humenné 26 12 7 7 38:29 43
6. MŠK Púchov Púchov 26 13 3 10 45:38 42
7. MŠK Žilina B Žilina 26 12 3 11 52:50 39
8. MFK Tatran Liptovský Mikuláš L. Mikuláš 26 10 3 13 43:43 33
9. Spartak Myjava Myjava 25 9 6 10 33:37 33
10. FK Pohronie Pohronie 25 9 5 11 37:44 32
11. ŠK Slovan Bratislava Bratislava 26 9 5 12 39:47 32
12. SLAVOJ Trebišov Trebišov 26 9 5 12 30:41 32
13. FC ŠTK 1914 Šamorín Šamorín 26 8 7 11 43:49 31
14. OFK Malženice Malženice 26 6 5 15 32:43 23
15. MFK Dolný Kubín D. Kubín 26 3 7 16 19:59 16
16. FK Spišská Nová Ves Spišská Nová Ves 26 2 3 21 17:47 9
Týždenný plán tréningov a stretnutí
Odkazy
Darujte 2% z daní 844 23.02.2023 18:00

Darujte 2% z daní

Darujte nám 2% z vašich daní a podporte tým našu mládež, pretože na výchove mladých futbalistov a futbalistiek nám záleží. Dokumenty na darovanie vašich daní nájdete v článku.
Permanentky v predaji 1389 11.07.2022 10:00

Permanentky v predaji

Spúšťame predaj permanentiek na novú sezónu 2022/2023!
Nový názov i formát súťaže 6400 26.07.2014 02:35:00

Nový názov i formát súťaže

Po letnej prestávke začína sezóna 2014/2015 aj v druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. Tá je po novom rozdelená na dve skupiny a s novým názvom - DOXXbet liga.
Vyšla kniha o hernom systéme mládeže 8299 22.07.2013 02:30:00

Vyšla kniha o hernom systéme mládeže

Kniha „Herný systém 4-3-3 v družstvách mládeže“ je dostupná v elektronickej verzii ako E-kniha (PDF formát) a bude dostupná aj v tlačenej podobe (do polovice mesiaca august).
Cenník prenájmu športovísk 19485 16.02.2012 15:17:23

Cenník prenájmu športovísk

Prinášame vám cenník za prenájom ihriska s umelou trávou i volejbalového ihriska v areáli Mestského futbalového klubu Tatran.
Zapíšte svoje deti do MFK Tatran 11790 03.12.2011 06:00:00

Zapíšte svoje deti do MFK Tatran

Príďte sa pozrieť na tréningy či zápasy našich družstiev prípravky. Nábor futbalových talentov do prípraviek prebieha celoročne. Jednotlivé prípravky budú doplňované priebežne v priebehu celého roka. Kde nás nájdete?
Kniha - Vzkriesenie Mikulášského futbalu 8490 01.11.2011 14:00

Kniha - Vzkriesenie Mikulášského futbalu

Milan Mikušiak